För ett fredligare Sverige

Redaktionen

Redaktionen

Fredsalliansen är ett tvärpolitiskt initiativ som bildats för att stå upp för Sveriges suveränitet.

Skriv under för fred, vi kräver ett stopp på krigshetsen!

Obs! Du behöver bekräfta din signatur för att den ska räknas. Sök efter Civist i din mejlkorg och i skräpposten.

Hiroshima och Nagasaki – Fredsprisets fokus

Den norska Nobelkommitténs beslut om årets fredspris till föreningen Nihon Hidankyo, som består av överlevare från Hiroshima och Nagasaki, sätter fingret på en av de mest brännande frågorna idag – det akuta kärnvapenkrigshotet.

Israels val: Oljeraffinaderier eller kärnanrikningsanläggningar?

Israel står nu inför ett avgörande val i sin vedergällning mot Iran: ska de angripa Irans oljeanläggningar eller kärnanrikningsanläggningar? Enligt nedrustningsexperten Scott Ritter skulle det senare innebära ett beslut om att använda kärnvapen.

Eskalation och kärnvapenrisker

Även ett angrepp på Irans oljeanläggningar kan leda till en kärnvapenkatastrof. Iran har tydligt signalerat att de skulle svara med en massiv attack på Israels infrastruktur, vilket skulle kunna trigga Israels kärnvapensvar.

Irans kärnanrikningsanläggningar ligger så djupt under jord att de inte kan nås med konventionella vapen. Diskussionen handlar därför om ifall Israel kommer att använda kärnvapen mot Iran inom de närmaste dagarna.

Natos Dilemma – Förhandling eller eskalation?

Nato står inför ett avgörande val som den tyske försvarsanalytikern och före detta Natogeneralen Harald Kujat varnat för. När Ukraina förlorar måste Nato välja mellan att inleda förhandlingar med Ryssland eller eskalera konflikten ytterligare. Nato håller fast vid sitt mål att tvinga fram en rysk kapitulation, men ignorerar faran med att Ryssland är en kärnvapenmakt.

Varningar från Scott Ritter

Under ett möte med Internationella Fredskoalitionen (IPC)/Humanity Peace den 11 oktober, varnade Scott Ritter världen för det kärnvapenkrigshot vi står inför. Han betonade att vi aldrig har varit närmare ett kärnvapenkrig än nu.

President Bidens motstånd mot eskalering

President Biden har hittills motsatt sig att låta Ukraina angripa Ryssland direkt med de långdistansrobotar man fått från USA och Storbritannien. Men påtryckningarna på honom ökar, både från hans egna ministrar och från kongressen. EU-parlamentet, inklusive svenska ledamöter, stöder dessa påtryckningar.

Sverige och eskaleringen mot kärnvapenkrig

I Sverige har regeringen anpassat sig till eskaleringen av konflikterna i både Ukraina och mellanöstern. Den svenska befolkningen måste nu höja sina röster och protestera mot regeringens krigspolitik för att undvika att Sverige dras in i ett potentiellt kärnvapenkrig.

Demonstrationer mot krigspolitiken

Demonstrationerna mot Israels folkmord i Palestina fortsätter varje helg, och Nätverket för alliansfrihet och fred mobiliserar varje vecka mot USAs militära närvaro i Sverige. Särskilt viktigt är det att protestera mot de 17 planerade amerikanska militärbaserna i landet, där kärnvapen kan användas som en del av Natos avskräckningsstrategi. Vid Berga örlogsbas vill våra regeringspolitiker ha en sådan amerikansk militärbas och göra hela Södertörn till primärt stridsområde i ett kärnvapenkrig.

Vi kräver ett stopp på krigshetsen!

  • Nej till Nato och DCA!
  • Nej till Sveriges vapensamarbeten med Ukraina och Israel.
  • Nej till kärnvapen – för mänsklighetens överlevnad
  • Diplomati, inte vapen, är lösningen

För fred, frihet och svensk suveränitet!

Ulf Sandmark, Schillerinstitutet i Sverige
Andreas Sidkvist, MoD – Mänskliga rättigheter och Demokrati
Marianne Liljeholt, initiativtagare Vit flaggrörelsen
Ulf Bejerstrand, Partiet Knapptryckarna
Nader Hellawi, krigsöverlevare från Irak, Södertälje


Fredsmanifestation den 28 september

Succé för vår förra fredsmanifestation, se alla talen här –>

Vid fredsmanifestationen den 28 september på Medborgarplatsen i Stockholm deltog 14 talare från flera fredsorganisationer, inklusive MoD – Mänskliga rättigheter och Demokrati, Humanity for Peace, Schillerinstitutet och Knapptryckarna deltog där tillsammans talare från ännu fler organisationer tvärs över den politiska skalan. Tal från internationella fredsaktivister som Douglas MacGregor och Ray McGovern riktades direkt till det svenska folket.

Se alla talen och summering här:
https://fredsalliansen.se/2024/09/30/summering-bilder-och-alla-tal-fran-fredsmanifestationen-den-28-september-2024/

Internationella fredsmöten varje fredag

Varje fredag hålls internationella fredsmöten via zoom… läs mer –>

Varje fredag hålls internationella fredsmöten via zoom med Internationella Fredskoalitionen (IPC)/Humanity Peace, där ledande fredsaktivister från hela världen deltar. Alla fredsvänner är mycket välkomna att delta i dessa fredsmöten med många ledande fredsaktivister från fem kontinenter.

Direktlänk: https://us02web.zoom.us/j/83288789255 eller lyssna på livestreaming på Youtube där inledningstalen sänds: https://www.youtube.com/@SchillerInstitute/streams
Se talet den 11.10 2024 av f.d. vapeninspektören och nedrustningsspecialisten Scott Ritter om det akuta hotet av kärnvapenkrig: ”We’re One Stroke of Pen Away From Nuclear War” — Scott Ritter
https://schillerinstitute.com/blog/2024/10/12/its-better-that-people-have-sleepless-nights-and-start-to-think/

Dela det här inlägget

Kommentera det här inlägget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *