För Sveriges suveränitet

Redaktionen

Redaktionen

Fredsalliansen är ett tvärpolitiskt initiativ som bildats för att stå upp för Sveriges suveränitet.

Fredsalliansens upprop mot DCA-avtalet

Den 18 juni 2024 röstade en majoritet i riksdagen för att godkänna det försvarssamarbetsavtal med USA som Sveriges försvarsminister Pål Jonsson skrivit under sedan tidigare. Det så kallade DCA-avtalet (Defence Cooperation Agreement) ger USA tillgång till Sveriges största 17 militära baser samt två hemliga baser. Där kan de husera personal, vapen och i krigstid även kärnvapen om statsminister Ulf Kristersson får som han vill. 

Nedan det upprop mot DCA-avtalet som Fredsalliansen står bakom. 

Några röster för fred, frihet och svensk suveränitet

Tid kvar till den 18 juni 2024 då riksdagen ska rösta om Sverige ska godkänna DCA-avtalet. (Defence Cooperation Agreement)
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

2024-03-14

Öppet brev till Sveriges regering och riksdag

Till demokratins, fredens och frihetens försvar!

Vi undertecknare av detta öppna brev protesterar mot det odemokratiska tillkomstsättet av Sveriges anslutning till Nato och den likaledes odemokratiska tillkomsten av DCA (Defence Cooperation Aggreement) med USA.
När det gäller övergivandet av landets 200-åriga säkerhetspolitik – alliansfriheten – borde saken ha blivit föremål för en folkomröstning. När avgörande politiska frågor drivs igenom över folkets huvuden tappar människor förtroendet för demokratin.
 
Nato-medlemskapet tillsammans med DCA är ren underkastelsepolitik. Främmande makt (USA) kommer att bestämma Sveriges säkerhets- och försvarspolitik och ges tillträde till svenskt territorium, utan att Sverige har rätt att kontrollera vem och vad som försiggår i dessa områden. Inget hindrar dem att föra in kärnvapen. 
 
Landet Sverige ska försvaras inom sina egna gränser av ett svenskt värnpliktsförsvar. Sverige har egna säkerhetsintressen att bevaka, som inte sammanfaller med USA:s. Osäkra “säkerhetsgarantier” från främmande makt är inget att lita till. 
 
Nato och DCA gör inte Sverige säkrare. Nato och DCA riskerar istället att dra in Sverige i USA:s krig med Ryssland, som idag förs via Ukraina, men som kan komma att sprida sig på olika vägar. 
 
Vi uppmanar alla svenska medborgare – att förena sig i bevarandet av Sveriges nationella självbestämmande, fred och demokrati.

Anmäl dig till Facebookeventet:

Klicka för att komma till Facebookeventet

OBS! Sök efter Civist i mejlkorgen för att bekräfta din signatur!   

Dela uppropet!

Dela det här inlägget

Kommentera det här inlägget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *