För ett fredligare Sverige

Redaktionen

Redaktionen

Fredsalliansen Àr ett tvÀrpolitiskt initiativ som bildats för att stÄ upp för Sveriges suverÀnitet.

đŸłïž Manifestation för fred – mot Sveriges krigspolitik | VitFlagg #3, söndag 27 okt, kl. 14.00 i SödertĂ€lje C

Samlas med oss för att protestera mot Sveriges krigspolitik! Det blir en eftermiddag fylld med korta tal, musik, allsÄng och en stark symbolik med vita flaggor.

Vi stÄr enade och sÀger nej till Sveriges fortsatta vapenexport och deltagande i det katastrofala kriget mot Ryssland, som riskerar att eskalera till ett fullskaligt kÀrnvapenkrig. Tillsammans stÄr vi upp för en framtid med fred och dialog istÀllet för krig och konflikter.

AnmÀl dig hÀr

AnmĂ€l dig till Facebook-evenemanget för uppdateringar om Fredsalliansens arbete och allt du behöver veta inför lördagen den 27 september.

Plats

Storgatan 7, politikertorget, SödertÀlje centrum

Medverkande frÄn scen

🕊 Agneta Norberg, styrelsemedlem för Global Network Against Weapons and Nuclear Power in Space
🕊 Ulf Sandmark, ordförande Svenska Schillersinstitutet
🕊 Andreas Sidkvist, partiledare MoD – MĂ€nskliga rĂ€ttigheter och Demokrati, initiativtagare fredsuppropet.se
🕊 Anders Axner, Enhet
🕊 Johan Nordquist, företagare och fredsaktivist mot kĂ€rnvapen
🕊 Ulf SparrbĂ„ge, styrelseledamot för Föreningen Nej till Nato
🕊 Ann-Christin Kristiansson, prĂ€st och fredsaktivist
🕊 Douglas Macgregor, fd amerikansk arméöverste (förinspelat tal)
🕊 HĂ„kan Julander, skĂ„despelare och utgivare av Dissidentpodden
🕊 Gustaf Rydelius, föredragshĂ„llare amerikansk ekonomisk och politiskt historia
🕊 Daniel Jylcke, Rörelsen Vi finns, SödertĂ€lje
🕊 Ulf Bejerstrand, ordförande Knapptryckarna och ljudansvarig

Att ta med

Ditt fredligaste humör och en vit flagga. En fredsflagga kan t ex tillverkas av ett lakan, örngott eller köpas pĂ„ plats för 50 kr. 

Sprid information om eventet, skriv ut och sÀtt upp vÄr A4 affisch i SödertÀlje

Ladda ner affischen som PDF hÀr.

Om den Vita flaggan som en symbol för förhandlingsvilja

FrÄn Wikipedia:
“Vit flagga, som ocksĂ„ kallas parlamentĂ€rflagga, Ă€r ett internationellt tecken för att visa att man i en vĂ€pnad konflikt kommer för att förhandla. ParlamentĂ€rpersonen Ă€r oantastlig och fĂ„r inte beskjutas, göras till föremĂ„l för vĂ„ld eller tagas till fĂ„nga.”

I Italien gjordes en liknande flaggkampanj mot Irakkriget med Pablo Picassos berömda fredsflagga ofta med en fredsduva pĂ„ som symbol. HĂ€r bilder frĂ„n fredsrörelsen “Pace da tutti i balcone” i Italien.

Om du inte kan vara med pÄ plats

SĂ„ kan du delta Ă€ndĂ„ genom att hissa en vit flagga dĂ€r du bor eller genom att hĂ€nga ut ett vitt lakan, örngott eller tygstycke frĂ„n din balkong, ditt fönster eller ditt staket. LĂ„t oss tillsammans starta en synlig vit flaggrörelse för fred som syns under hela Ă„ret! LĂ€gg till hashtaggen #VitFlagg nĂ€r du delar i sociala medier sĂ„ kan vi samla och sprida inlĂ€ggen sen. 

En deltagare i Vit flaggkampanjen har satt upp en flagga. Bild frĂ„n Facebookgruppen Vita flaggan.

Citat frÄn nÄgra av arrangörerna

VÀrlden balanserar pÄ randen till kÀrnvapenkrig bÄde i krigen i Ukraina och Mellanöstern. Det Àr nödvÀndigt att Sverige börjar mobilisera för fredslösningar och inte medverkar till att Ukrainakriget eskalerar till ett Natokrig mot Ryssland. Sverige mÄste stödja Oasplanen för fred i Mellanöstern och för att stoppa Israels fortsatta folkmord mot palestinierna och hÀnsynslösa eskalation till krig mot Libanon för storkrig som kan bli kÀrnvapenkrig.

Ulf Sandmark, ordförande för Schillerinstitutet och Sverigesamordnare för Humanity for Peace

Medan vÄra ministrar gör allt för att fÄ igÄng ett kÀrnvapenkrig, sÄ ska vi, folket sortera sopor!?! Inte ett barn inte en ungdom eller medmÀnniska ska offra sig för vÄra krigshetsande ministrar!

Marianne Liljeholt, Arboga, initiativtagare Vit flaggrörelsen

“Det Ă€r dags att vi fĂ„r igĂ„ng en stark fredsrörelse Sverige igen för att stoppa de krigshetsande politikernas galenskaper. Det Ă€r en skam att Sverige som en tidigare humanitĂ€r stormakt och fredsmĂ€klande nation nu gĂ„r i tĂ€ten bakom de krigshetsande lĂ€nderna och vapenindustrin i deras krig mot Ryssland. I ett farligt geopolitiskt spel, dĂ€r Ukraina redan har offrats.“

Andreas Sidkvist, Johanneshov, partiledare MoD – MĂ€nskliga rĂ€ttigheter och demokrati, initiativtagare www.fredsuppropet.se

Bakgrund till manifestationen

Tidigare demonstrationer för fred av Fredsalliansen

Den 14 april samlades 300 personer i ösregn vid Slussen i Stockholm för att delta i en Manifestation för Fred och Frihet mot DCA-avtalet som nu har gett USA tillgĂ„ng till 17 av Sveriges största militĂ€ra baser, + tvĂ„ hemliga.

Den 12 september samlades ett par hundra personer under den nyinstiftade Vita flaggans dag vid riksdagens öppnande i Stockholm för att  manifestera för fred och i protest mot Sveriges krigshetsande riksdagsledamöter.

Den 28 september samlades uppÄt 500 personer under vit flagg igen för att Manifestera för fred mot Sveriges krigspolitik pÄ Medborgaplatsen i Stockholm.

Arrangörer

Fredsalliansen.se â€“ Politiskt och religiöst oberoende nĂ€tverk av organisationer, inklusive partier, för fred. 

Vi som stĂ„r bakom demonstrationen Förenade för Fred den 28 september Ă€r i dagslĂ€get Svenska Schillerinstitutet, Humanity for Peace, MoD – MĂ€nskliga rĂ€ttigheter och DemokratiKnapptryckarna och Enhet. 

Skriv under vÄrt upprop hÀr

LÀs mer om uppropet hÀr:

Se talen frÄn senaste demonstrationen hÀr

Dela det hÀr inlÀgget

Kommentera det hÀr inlÀgget

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *