För Sveriges suveränitet

Redaktionen

Redaktionen

Fredsalliansen är ett tvärpolitiskt initiativ som bildats för att stå upp för Sveriges suveränitet.

Roger Richtoff slår larm: “Sveriges självbestämmande på spel med USA-avtal – Dags för handling nu!

I Intervjun med Roger Richtoff som leds av Sophia Keivanlo, initiativtagare Fredsalliansen och vice ordförande MoD – Mänskliga rättigheter och Demokrati, berör Richtoffs deltagande och åsikter inför Fredsalliansens manifestation den 14 april i Stockholm.

Richtoff, med en bakgrund som yrkesofficer, företagsledare, tidigare riksdagsledamot och försvarspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna, delar sina tankar om Sveriges säkerhetspolitik, specifikt kritiken mot DCA-avtalet (Defense Cooperation Agreement) mellan Sverige och USA. Han uttrycker oro för att avtalet tillåter USA att placera vapensystem på svensk mark, vilket kan innebära inriktning mot Ryssland och potentiellt innehålla kärnvapen. Richtoff argumenterar att detta hotar Sveriges självbestämmande och frihet, och han uppmanar till motstånd mot avtalet. Han nämner också liknande avtal mellan USA och andra nordiska länder men påpekar att Sverige, till skillnad från Norge och Danmark, inte markerar mot kärnvapen.

Richtoff kritiserar den nuvarande regeringens hantering av avtalet och föreslår att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet har en chans att vinna väljarstöd genom att motsätta sig avtalet. Vidare diskuterar han sin polisanmälan mot avtalet, frågor om dess förenlighet med svensk grundlag och den bristande demokratiska processen kring avtalet. Richtoff betonar behovet av en bredare debatt och en eventuell folkomröstning om sådana viktiga säkerhetspolitiska beslut.

Han kritiserar även medias tystnad kring kritiska röster mot avtalet och NATO, samt belyser sin uppfattning om Sveriges militära engagemang i utlandet och dess konsekvenser. Richtoff understryker vikten av frihet och självbestämmande över militära allianser och konflikter, och han uppmanar till deltagande i manifestationen för att visa politiska ledare att folk kräver att deras röster hörs och respekteras.

Dela det här inlägget

Kommentera det här inlägget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv på uppropet här

OBS! Sök efter Civist i mejlkorgen för att bekräfta din signatur!