För Sveriges suveränitet

Redaktionen

Redaktionen

Fredsalliansen är ett tvärpolitiskt initiativ som bildats för att stå upp för Sveriges suveränitet.

Lars Drake : Anledningen till att Pål Jonson låter USA äventyra svensk säkerhet

“Det militära avtalet mellan USA och Sverige handlar om att göra Sverige till en frontstat för USA i ett kommande krig mot Ryssland. Varför skriver Pål Jonson på något som äventyrar vår säkerhet? Svaret finns i hans bakgrund, skriver Lars Drake.

En central fråga när det gäller försvarsavtalet mellan USA och Sverige, som just nu diskuteras i vårt land, är varför det tillkommit – vilket land har mest nytta av avtalet? Försvarsministern påstår för att det handlar om att stärka svenskt försvar. Jag menar snarare att det handlar om att stärka USA militärt i relation till Ryssland.

Sveriges försvarsminister Pål Jonson har undertecknat ett samarbetsavtal med USA, Defence Cooperation Agreement (DCA), om att ge USA tillgång till svenska militära områden där de kan placera trupp och vapen. Det stadgas om obehindrad tillgång till 17 svenska militära områden. USA ska meddela vilka vapen de för in och lagrar, men det ska inte godkännas eller inspekteras av någon svensk myndighet. Avtalet ger också USA:s militära fordon, flyg och fartyg rätt att färdas fritt i Sverige utan att Sverige har rätt att kontrollera dem.”

Läs hela artikeln av Lars Drake i Parabol; https://www.parabol.press/anledningen-till-att-pal-jonson-later-usa-aventyra-svensk-sakerhet/

Dela det här inlägget

Kommentera det här inlägget

Ett svar

  1. Ja, jag undrar också varför Sverige ska utkämpa USAs krig, krigen som pågår är inte för europas skull utan för Amerikas skull 😭

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *