För Sveriges suveränitet

Redaktionen

Redaktionen

Fredsalliansen är ett tvärpolitiskt initiativ som bildats för att stå upp för Sveriges suveränitet.

Manifestation för fred och frihet, 14 april kl 14, Slussen

Det är dags att stå upp för Sveriges suveränitet genom att manifestera vår önskan att leva i fortsatt fred och frihet.
Vi samlas i Stockholm i protest mot militariseringen av Sverige.
Vi samlas kl. 14 vid Slussen (Ryssgården) och vandrar sedan gemensamt till Gustav Adolfs Torg som ligger bakom Försvarsdepartementet. 
På Gustav Adolfs Torg blir det tal och musik. 
Vi säger:
 • Nej till svensk NATO-anslutning
 • Nej till DCA (avtalet som ger USA tillgång till 17 svenska militärbaser)
 • Nej till kärnvapen på svensk mark
Sverige ska verka för fred och skicka fredsmäklare istället för att stödja krig och skicka vapen.
Ta gärna med skyltar och plakat i harmoni med manifestationens syfte. 
 

“If you want peace, you don’t talk to your friends. You talk to your enemies.”

– Ärkebiskop Desmond Tutu
 

 

Om Fredsalliansen
Fredsalliansen är ett politiskt och ideologiskt obundet initiativ för att försvara Sveriges suveränitet.

Vill du vara med?
Anmäl dig till evenemanget nedan för mer information och och dela och sprid till dina vänner!

Vill ni vara med?
Är du en organisation och vill vara med? Mejla till kontakt@fredsalliansen.se

 

Talare

Andreas Sidkvist, Karin Utas Carlsson, Roger Richthoff, Lars Drake, Ulf Beijerstrand, Vide Geiger, Jan-Erik Gustafsson, Ulf Sandmark med flera.

Andreas Sidkvist

Partiledare MoD

Karin Utas Carlsson

Pensionerad barnläkare

Roger Richtoff

Fd riksdagsledamot och soldat

Lars Drake

Fd ordförande i riksföreningen Nej till Nato

Ulf Beijerstrand

Partiledare Knapptryckarna

Vide Geiger

Talesperson Enhet

Jan-Erik Gustafsson

Fd ordförande i riksföreningen Nej till EU och docent KTH i vattenhushållning.

Ulf Sandmark

Ordförande i Svenska Schillerinstitutet

Anmäl dig till manifestationen här

För att vi ska veta ungefär hur många som kommer och för att du ska kunna få uppdateringar om eventet per e-post.

Du kan även anmäla dig till Facebookeventet nedan.

Tid kvar tills vi samlas i Stockholm för att manifestera för fred, frihet och Sveriges suveränitet.

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Anmäl dig till Facebookeventet här och bjud in dina vänner!

 

Dela det här inlägget

Kommentera det här inlägget

4 svar

 1. Vad är det för dumheter, om Sverige tillåter detta krigshets från USA… vet folket om att Nato stöttat USA:s alla krig sedan Vietnam!!!
  Ajöss med Swearike?

 2. Hej,nedan mitt inlägg i etukikohtia.fi men på svenska (eitukikohtia.fi upprätthålls av en grupp finska dca-motståndare som på finska heter Rauhanväki och på svenska kallar sig Folk & Fred Finland).
  Hälsningar,Mikael
  –––

  I dessa dagar förbereder ett antal aktiva svenska medborgare en manifestation i centrum av Stockholm “i protest mot militariseringen av Sverige”.
  Manifestationen äger rum söndag 14 april.

  Som huvudorganisatör står partiet “Mänskliga rättigheter och Demokrati” (MoD), som inte är allmänt känt Finland eller ens i sitt hemland Sverige. Själv hade jag knappt hört talas om det innan jag läste kallelsen om den ovannämnda manifestationen på webbsidan Fredsalliansen.se.

  Tillsammans med en lång rad andra mer eller mindre välkända grupper och enskilda personer har MoD nämligen satt igång “ett tvärpolitiskt initiativ”, som kallar sig Fredsalliansen.

  En ny fredsorganisation bland flera redan existerande sådana? Antagligen inte. Men ett försök att rikta in fredsrörelsen på en nödvändig, gemensam upplysningskampanj om den pågående militariseringen av Sverige och Norden genom DCA-avtalen.

  Hur många medborgare i Sverige och Finland (men också i de gamla Natostaterna Norge och Danmark) har kunnat bilda sig en uppfattning om vad dessa “bilaterala avtal om försvarssamarbete med Förenta Staterna” innehåller och innebär?

  Manifestationen 14 april är inte det första och säkert inte heller det sista uttrycket för fredsrörelsens kritik av och motstånd mot DCA-avtalen. Det intressanta och viktiga med 14 april är   dess “tvärpolitiska” innehåll.

  För 79 år sedan höll författaren Albert Camus ett tal till försvar av intelligensen. “För oss”, sade Camus, “gäller det att aldrig förena vår kritik med förolämpningar, att medge att vår meningsmotståndare  kan ha rätt och att hans skäl, även om de är dåliga, i vilket fall som helst kan vara oegennyttiga. Slutligen handlar det om att ompröva vår politiska mentalitet”.

  Vi hoppas att 14.4. blir ett sanningens ögonblick.  Att journalister och kommentatorer i media griper tillfället att visa sina bättre sidor och låter bli att mörklägga existensen av  människor som tänker olika, alternativt tysta dem med tanklösa invektiv. Att i stället medge att också dessa människor som tänker olika är förtjänta av vår respekt. Och slutligen, att riksdagens ledamöter drar öronen åt sig i stället för att sätta öronproppar.

  Tillägg: Knut Lindelöf förklarar manifestationens syfte i en kort video som är länkad till sajten fredsalliansen.se och som finns på Youtube här.
  Citatet från Albert Camus tal “Défense de l’intelligence” är översatt från Actuelles. Écrits politiques, Gallimard 1950, s 97.

  1. Stort tack Mikael för ditt fina inlägg om MoDs initiativ att bilda en Fredsallians som precis som du skriver, vill samla människor från höger till vänster för att göra våra röster starkare.
   Och precis som du skriver har media en förmåga att mörklägga existensen av människor som tänker olika. Vilket kan förklara att MoD inte är allmänt kända trots att vi är Sveriges snabbast växande parti sedan starten för två år sedan. Vi är både för fred, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter och demokrati. Liksom för medicins valfrihet. Vilket har fått etablissemanget att kalla oss antivaxxers och dylika nedsättande ord i syfte att tysta oss. Men vi låter oss inte tystas utan fortsätter att påtala de övergrepp på vår demokrati och människor som har skett och sker både med vapen i hand och under covid.
   Läs gärna mer på partietmod.se den som är intresserad.
   Med vänlig hälsning,
   Andreas Sidkvist, ordförande MoD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *