För Sveriges suveränitet

Redaktionen

Redaktionen

Fredsalliansen är ett tvärpolitiskt initiativ som bildats för att stå upp för Sveriges suveränitet.

Pressmeddelande om Fredsmanifestationen

Den 14 april kl 14 samlas människor från olika politiska bakgrunder i en unik manifestation för att gemensamt stå upp för Sveriges suveränitet mot Sveriges försvarssamarbetsavtal med USA som riksdagen ska rösta om den 8 maj.

Det är den nya alliansen för fred, Fredsalliansen som bildats på initiativ av det tvärpolitiska partiet MoD som står som arrangör. Partiledare från tre av de största partierna utanför riksdagen är talare liksom rutinerade fredsaktivister från bland annat Nej till Nato och Nej till EU.

Manifestation för fred och frihet, 14 april kl 14, Slussen

Det är dags att stå upp för Sveriges suveränitet genom att manifestera vår önskan att leva i fortsatt fred och frihet.
Vi samlas i Stockholm i protest mot militariseringen av Sverige.
Vi samlas kl. 14 vid Slussen (Ryssgården) och vandrar sedan gemensamt till Gustav Adolfs Torg som ligger bakom Försvarsdepartementet. På Gustav Adolfs Torg blir det tal och musik.

Talare
Andreas Sidkvist, Karin Utas Carlsson, Roger Richthoff, Lars Drake, Ulf Beijerstrand, Vide Geiger, Jan-Erik Gustafsson, Ulf Sandmark med flera.

Anmäl dig till manifestationen här –>

Andreas Sidkvist

Partiledare MoD

Karin Utas Carlsson

Pensionerad barnläkare

Roger Richtoff

Fd riksdagsledamot och soldat

Lars Drake

Fd ordförande i riksföreningen Nej till Nato

Ulf Beijerstrand

Partiledare Knapptryckarna

Vide Geiger

Talesperson Enhet

Jan-Erik Gustafsson

Fd ordförande i riksföreningen Nej till EU och docent KTH i vattenhushållning.

Ulf Sandmark

Ordförande i Svenska Schillerinstitutet

Fredsalliansen står även bakom ett upprop och öppet brev som kräver att Sveriges riksdag den 8 maj ska rösta nej till DCA-avtalet.

I det öppna brevet till Sveriges regering och riksdag från den 14 mars 2024 protesterar undertecknarna mot både Sveriges anslutning till Nato och undertecknandet av försvarsavtalet med USA (DCA), vilka de anser skett på ett odemokratiskt vis utan folkets godkännande. Brevet kritiserar övergivandet av Sveriges 200-åriga alliansfria säkerhetspolitik och menar att detta borde ha avgjorts genom en folkomröstning. Författarna framhåller att Nato-medlemskapet och DCA-avtalet representerar en underkastelse under USA, vilket begränsar Sveriges suveränitet och säkerhetspolitiska självbestämmande. Vidare uttrycks en oro för att dessa avtal riskerar att dra in Sverige i USA:s konflikter, specifikt konflikten med Ryssland via Ukraina. Brevet avslutas med en uppmaning till alla svenska medborgare att enas för att bevara Sveriges nationella självbestämmande, fred och demokrati.

Skriv under uppropet här —> 

Citat från två av arrangörerna Andreas Sidkvist partiledare MoD och Sophia Keivanlo vice ordförande MoD

– Fredsalliansen är en fortsättning på ett upprop om lagen mot utlandsspioneri som jag anser är direkt kopplad till Nato-ansökan med syfte att journalister och visselblåsare inte ska kunna förstöra samarbete med USA genom att blotta eventuella övergrepp, säger Sidkvist.

– Dessa avtal och processer har slutits bakom kulisserna och vi upplever att många medborgare inte känner till de negativa konsekvenserna av besluten. Därför försöker vi att bygga opinion för detta samt lyfta perspektiv som inte så ofta når ut i massmedia”, säger Keivanlo.

– I och med DCA-avtalet blir Sverige en lydstat till USA.

Keivanlo upplever att det finns många som motsätter sig både Nato-medlemskapet och DCA-avtalet.

– Det finns så många eldsjälar som jobbar för att sprida information om de förändringar Sverige står inför och som verkar för fred och frihet i Sverige, men vi är fragmenterade och det behövs mer prestigelöst samarbete från höger till vänster, säger hon.

Om Fredsalliansen

Fredsalliansen är ett tvärpolitiskt initiativ för att försvara Sveriges suveränitet. Initiativet syftar till att förena människor från höger till vänster för frihet och fredspolitik. Initiativtagare är det tvärpolitiska partiet MoD – Mänskliga rättigheter och Demokrati.

Artiklar och intervju om fredsmanifestationen:

Artikel i Epoch Times om Fredsmanifestationen: Kräver stopp för militärt avtal med USA

MoDs partiledare Andreas Sidkvist intervjuas om syftet med Fredsmanifestationen den 14 april

Knut Lindelöf, författare och skribent om vad DCA-avtalet innebär

Illustration Kristian Hägglund, fri att använda

För intervju och frågor kontakta 

Sophia Keivanlo, ‭+47 932 63 664‬ eller 

Andreas Sidkvist, ‭076-007 56 58‬

eller båda på kontakt@fredsalliansen.se

Dela det här inlägget

Kommentera det här inlägget

3 svar

  1. Den 14:e så kommer detta att bli den stora händelsen och enligt mig en av dom viktigaste grejerna att ta ställning MOT… för DCA & NATO är ju en dödlig invit som Pål Jonsson & Kompani bjudit in till dans via.
    Det svenska folket vill ha FRED och inte KRIG och fred uppnår man inte via NATO… eller en massa soldater från främmande makt på våra egna regementen. Detta ser jag som självklart att stödja och att jobba för, denna manifestation som är FÖR FRED!

  2. Robert Naes menar att NATO är ett av de största hoten emot världsfreden. De och Pentagon leder världsmilitarismen som sprider en global fascism in i allt fler nationer. Militärer har alltid spridit död och förstörelse under påståenden om försvar som metod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv på uppropet här

OBS! Sök efter Civist i mejlkorgen för att bekräfta din signatur!